Material Design چیست و چه کاربردی دارد

پس از موفقیت چشمگیر فریم ورک بوت استرپ و توجه طراحان سایت در سراسر جهان به قابلیت ها و استانداردهای آن که توسط توییتر معرفی و گسترش یافت، اکنون نوبت به گوگل رسیده است. متریال دیزاین که در ابتدا صرفاً یک راهنمای مفهومی برای ایجاد ساختاری استاندارد در طراحی وب بود، با معرفی متریال دیزاین لایت گام بزرگی به جلو برداشته و به راهکاری کاربردی در طراحی وب تبدیل شده است.

طراحان وب همواره با چالش ایجاد یک زبان بصری برای کاربران مواجه هستند که علاوه بر هماهنگی با اصول طراحی کلاسیک، ویژگی ها و فناوری های جدید و خلاقانه ای را در بر گیرد. گوگل در سال 2014 متریال دیزاین را با هدف ارائه راهنمایی برای طراحی زیبا، رابط کاربری مناسب و طراحی واکنشگرا منتشر کرد.

هدف از طراحی و معرفی متریال دیزاین تلفیق اصول طراحی کلاسیک با امکانات و فناوری های مدرن است. همچنین متریال دیزاین تعادل خاصی بین زیبایی و قابلیت استفاده ایجاد می کند و راه حل مناسبی برای تولید وب سایت های مدرن ارائه می دهد.

چرا از Google Material Design استفاده کنیم؟

اصول طراحی متریال بر اساس حرکت است و توجه بیننده را به خود جلب می کند. عناصر اصلی هر وب سایتی مانند تایپوگرافی، رنگ، فضای سفید و فاصله گذاری همگی برای جلب توجه بیننده طراحی شده اند. این ترکیب به کاربر اجازه می دهد تا بر روی مفاهیم تمرکز کند.

انتخاب آگاهانه رنگ، نمایش متن در اندازه مناسب، عناصر گرافیکی زیبا، فضاهای خالی همگی تصاویر گرافیکی چشم نوازی را خلق می کنند. حرکت نقش مهمی در زیبایی و جذابیت تولید خواهد داشت و برای هر حرکت مفهوم و کاربرد خاصی در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید  شبکه های اجتماعی عاملی بر سئو سایت و افزایش بازدید

در اوایل جولای 2015 (تنها سه هفته پیش)، گوگل چارچوب جدید خود را به نام Material Design Lite منتشر کرد. فریم ورک Material Design دارای قابلیت نصب آسان، بارگذاری آسان و حجم 25 کیلوبایت (به صورت فشرده) می باشد. طراحی متریال شامل کتابخانه ای از کامپوننت ها و مضامین در قالب کدهای HTML، CSS و Js است.

Google برای شروع به شما قالب‌های استاندارد و پیش‌فرض می‌دهد، که همگی شامل مواردی مانند خلاقیت و زیبایی، همراه با طراحی واکنش‌گرا و سهولت استفاده هستند.

نمونه قالب پنل مدیریت با طراحی متریال

کتابخانه Material Design شامل طیف عظیمی از اجزای مختلف است که می‌توانیم آن‌ها را دکمه‌ها، راهنمای ابزار، صفحات واکنش‌گرا و موارد دیگر بنامیم. این اجزا همگی بر اساس استانداردهای تعریف شده و اصولی خاص تهیه و ارائه می شوند. توسعه دهندگان Material Design قول داده اند که کدهایی را به این نمونه اضافه کنند و ویژگی های جدیدی به آن اضافه شود.

برای دسترسی به فریم ورک متریال دیزاین و دانلود منابع آن می توانید به منبع اصلی متریال دیزاین در سایت گیت هاب مراجعه کنید و یا مستقیما به سایت متریال دیزاین لایت بروید و آخرین نسخه را دریافت کنید.

طراحی متریال در مرورگرهای مدرن مانند اپرا، فایرفاکس، گوگل کروم و غیره به راحتی کار می کند. اما در اینترنت اکسپلورر نسخه 9 با مشکل کوچکی مواجه می شود.

آیا تا به حال از بوت استرپ استفاده کرده اید و با آن یک وب سایت طراحی کرده اید؟ بنابراین، شما قطعا از طراحی متریال لذت خواهید برد. معرفی چنین چارچوب هایی باعث می شود این شکاف بزرگ بین طراحی و کدنویسی از بین برود.

بسیاری از افراد قدرت تحلیل و کدگذاری بسیار بالایی دارند، اما نتیجه کار آنها معمولاً زیر یک طراحی زشت و ناکارآمد پنهان می شود. استفاده از متریال دیزاین راه حل مناسبی برای حل این مشکل خواهد بود.

بیشتر بخوانید  آشنایی با زبان HTML5 و معرفی منابع آموزش آن


نظر 1

نوشتتون عالی بود ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *