ساختار سایت یعنی چه؟ تاثیر معماری سایت در سئو چگونه است ؟

ساختار سایت را می توان به عبارت ساده این گونه تعریف نمود: “ساختار وب سایت به چیدمان و طبقه بندی محتوا ها مختلف در وب سایت گفته می شود”. حال سوالی که مطرح می شود آن است که ساختار وب سایت چه تاثیری بر سئو دارد؟ آیا چیدمان محتوا ها درون وب سایت می تواند موجب شود که موتورهای جستجوگر یک وب سایت را بر رقبا ارجحیت دهند؟

در پاسخ به این سوال باید صریحا بگویم بله!!

ساختار سایت یعنی چه؟

ساختار سایت به طراحی و تنظیم داخلی صفحات و بخش‌های مختلف یک وبسایت اشاره دارد. این ساختار شامل سلسله مراتبی از صفحات، منوها، پیوندها و ناوبری است که با هم ترکیب شده و به کاربران امکان می‌دهد به راحتی در وبسایت حرکت کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.

ساختار سایت باید بهینه، سازماندهی شده و قابل فهم باشد تا کاربران بتوانند به راحتی به اطلاعات مورد نظر دسترسی پیدا کنند و تجربه کاربری مطلوبی را در وبسایت داشته باشند. یک ساختار سایت معمولاً شامل صفحه اصلی، صفحات فرعی و زیرصفحات، بخش‌ها و زیربخش‌ها، نوار منو، پاورقی‌ها و پیوندها است.

همچنین، اصول طراحی وب و بهینه‌ سازی موتورهای جستجو (SEO) نیز در ساختار سایت باید مدنظر قرار گیرند تا وبسایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجو بهتر دیده شود. در کل، ساختار سایت یک قالب سازماندهی شده است که ترکیبی از صفحات و اجزای مختلف است که به کاربران کمک می‌کند تا به راحتی در وبسایت حرکت کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.

شاید ساختار وب سایت مستقیما یک المان رتبه بندی نباشد اما این ساختار تاثیر بسزایی بر روی المان های کیفی وب سایت دارد و این المان های کیفی بر رتبه بندی وب سایت تاثیر گذارند. مطلب عوامل مهم تاثیرگذار برای بهبود رتبه سایت را اگر مطالعه نکردید حتما بخوانید.

چرا و چگونه؟

اگر می خواهید جواب این سوالات را بیابید تا انتهای این مقاله با سئو مکانیک همراه باشید.

زمانی که یک کاربر برای اولین بار وارد سایت شما می شود، آیا می داند که اطلاعات مورد نیاز خود را چگونه باید بیابد؟ آیا می داند که باید به کدام بخش وب سایت شما مراجعه کند تا جواب سوالات خود را بیابد؟ آیا زمانی که یک کاربر به وب سایت شما مراجعه می کند می تواند چیزی که به دنبال آن است را سریعا بیابد و یا باید عمیقا سایت شما را جستجو نماید؟

بیشتر بخوانید  فرم ثبت نام و اصول طراحی آن متناسب با سایت

با وجود آنکه ساختار سایت یک فاکتور رتبه بندی نمی باشد اما زمانی که الگوریتم های رتبه بندی می خواهند محتوای شما را رتبه بندی نمایند از ساختار سایت شما برای درک بهتر موضوع محتواها و ارتباط میان آنها استفاده می نمایند. فاکتورهای زیادی برای رتبه بندی وب سایت وجود دارند که ما معمولا تنها به لینک سازی و کلیدواژه ها توجه می نماییم.

اما اگر بخواهیم مساله رتبه بندی وب سایت را عمیقا مورد بررسی قرار دهیم، باید بدانیم که ساختار سایت و چگونگی چیدمان المان های مختلف در سایت نه تنها می تواند بر سرعت یافتن مطلب مورد نظر توسط کاربران تاثیر گذار باشد و بلکه بر قابلیت کراول شدن سایت شما توسط کراولر های موتورهای جستجوگر نیز موثر است.

مقایسه ساختار سایت مسطح با ساختار سایت عمقی

دو ساختار سایت معمول که اغلب طراحان سایت از آن برای طراحی سایت استفاده می نمایند ساختار سایت مسطح یا Flat و ساختار سایت عمقی یا Deep می باشند.

در ساختار سایت عمقی کاربران برای آنکه به یک محتوای دارای جزییات زیاد دست یابند باید مسیر طولانی از لینک ها را طی نمایند. اما در ساختار مسطح کاربران برای رسیدن به یک مطلب به تعداد کمتری کلیک نیاز دارند.

بر اساس نکات بنیادی سئو که توسط متخصصان سئوی مشهور دنیا تعیین شده است، برای وب سایتی که در آن کمتر از 10000 مطلب متفاوت وجود دارد یا به عبارت دیگر سایتی که کمتر از 10000 صفحه مجزا دارد، کاربران باید با کمتر از 4 کلیک از صفحه هوم پیج به محل یا صفحه مورد نظر خود برسند.

با استفاده از ساختار سایت عمقی، نه تنها کاربران نیاز به صرف زمان بیشتری برای یافتن محتوای مورد نظر خود دارند بلکه موتورهای جستجوگر و کراولرهای آنها نیز نیاز به صرف زمان بیشتری برای یافتن مطالب شما و ارتباط میان عناوین آنها دارند.

از این رو استفاده از ساختار سایت مسطح به کاربران پیشنهاد می شود زیرا با استفاده از ساختار سایت مسطح هم کاربران می توانند راحت تر مطلب مورد نظر خود را بیابند و هم موتورهای جستجوگر می توانند به راحتی مطالب وب سایت شما را برای ایندکس گذاری بیابند.

به خاطر داشته باشید که هرچقدر کاربران برای یافتن مطلب مورد نظر خود در سایت شما نیاز به کلیک کردن بر روی لینک های کمتری داشته باشند و هرچقدر که سریعتر و با پشت سر گذاشتن تعداد کمتری از صفحات به صفحه مورد نظر خود برسند، میزان رضایت آنها از وب سایت شما بیشتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید  آموزش و نحوه ایجاد پاپ آپ وردپرس برای بازدیدکنندگان محلی - سئو مکانیک

ایجاد ساختار سایت با معنی

ساختار سایت با معنی

زمانی که صحبت از ایجاد ساختار مناسب برای یک سایت به میان می آید، تنها مساله مهم این نیست که ساختار سایت مسطح باشد بلکه ساختار سایت علاوه بر مسطح بودن باید با معنی باشد تا به کراولر ها کمک کند که ارتباط میان مطالب موجود در سایت را بیابند.

موتورهای جستجوگر روزانه حجم وسیعی از داده ها را مورد بررسی قرار می دهند و باید بتوانند معنا و مفهوم و موضوع این محتواها و داده ها را دریابند.

به جای آنکه شما کاری کنید که آنها مجبور باشند با توجه به شواهد و قراین موضوع صفحات شما را حدس بزنند، باید کاری کنید که بتوانند موضوع صفحات شما را به خوبی درک نمایند و این کار با ایجاد ساختار سایت با معنی امکان پذیر می باشد.

هرچقدر که موتورهای جستجوگر پیشرفته تر شوند و بررسی های آنها معنایی تر گردد، ما بیشتر می توانیم با ایجاد ساختاری که غرابت معنایی صفحات را به آنها نشان دهد، به کراول شدن صفحات وب سایت خود کمک نماییم.

تنها باید بتوانیم یک ارتباط معنایی منطقی در ساختار سایت خود میان صفحات مختلف وب سایت ایجاد کنیم.

برای این کار شما باید مطالب موجود در وب سایت خود را گروه بندی نمایید و آنها را در گروه هایی قرار دهید که از لحاظ محتوایی و معنایی به هم نزدیکتر باشند.

گردش در سایت (Navigation) و نقشه سایت

نماد بیرونی ساختار سایت شما نقشه سایت شما و قابلیت گردش در سایت شما می باشند.

زمانی که شما امکان گردش در سایت خود را طراحی و اجرا می نمایید باید هم کاربران و هم موتورهای جستجوگر را در نظر بگیرید.

همان طور که در بالا گفته شد یک ساختار سایت مسطح هم برای کاربران هم برای موتورهای جستجوگر بسیار مناسب می باشد.

داشتن امکان گردش در سایت واضح تر و راحت تر، یک جنبه بسیار مهم و اساسی از لحاظ سئو در یک سایت است.

گردش در سایت نباید برای کاربران مشکل باشد و آنها را سردرگم نماید.

شما باید زمان کافی برای فکر کردن درباره محتوای وب سایت خود، قالب سایت خود و گروه بندی های انجام شده در سایت خود صرف نمایید تا بتوانید بهترین و ساده ترین امکان گردش در سایت را برای کاربران فراهم نمایید در این صورت خواهید توانست تا حدود زیادی رضایت کاربران را از وب سایت خود جلب نمایید.

بیشتر بخوانید  تکنیک فضای خالی در طراحی سایت - سئو مکانیک

نقشه ی سایت
در حالیکه بسیاری از سایت ها در گذشته نقشه سایت HTML داشتند، اغلب سایت ها اخیرا دارای نقشه سایت XML می باشند.

یک نقشه سایت XML یک لیست از URL های موجود در سایت شما ایجاد می کند و این امکان را برای شما فراهم می کند که نقشه سایت خود را در بسیاری از موتورهای جستجوگر اصلی ثبت نمایید، این کار موجب می شود که شما بتوانید به موتورهای جستجوگر بگویید که دوست دارید کدام صفحات وب سایت شما کراول گردند.

به خاطر داشته باشید این مساله که یک URL مشخص در نقشه سایت XML شما قرار داشته باشد، تضمینی بر اندیس گذاری آن نمی باشد اما قرار دادن URL ها در نقشه سایت XML موجب می شود که کار موتورهای جستجوگر برای یافتن لینک مطالب شما به منظور کراول کردن آنها آسان تر گردد.

داشتن هر دو نقشه سایت HTML و XML در سایت بسیار مفید است، زیرا نقشه سایت HTML برای استفاده کاربران طراحی می گردد در حالیکه نقشه سایت XML برای موتورهای جستجوگر طراحی می شود.

مت کاتز که یکی از مدیران اصلی بخش اسپم ها در گوگل می باشند درباره نقشه سایت گفته است:” زمانی که شما یک نقشه سایت HTML ایجاد نمایید، ایجاد ورژن XML آن کار ساده ای می باشد. پس سهل انگاری نکنید و هر دوی آنها را ایجاد نمایید.”

سئو چیزی فراتر از کلیدواژه ها و لینک سازی است و تعداد پارامترهایی که رویت پذیری وب سایت شما در نتایج جستجوها را تحت تاثیر قرار می دهند بسیار زیاد است.

صرف زمان برای ایجاد یک ساختار منسجم در وب سایت ارزش آن را دارد و در آینده نه چندان دور نتایج آن برای شما آشکار می گردد.

شما باید کاربران خود را بشناسید و بدانید که آنها برای جستجوی یک مطلب در سایت شما از چه روشی استفاد ه می کنند و سپس سایت خود را به گونه ای ساختار سازی نمایید که کاربران شما بتوانند در سریع ترین و ساده ترین حالت ممکن مطالب مورد نظر خود را در آن بیابند.

با انجام این کار شما به صورت همزمان ساختاری ایجاد نموده اید که برای موتورهای جستجوگر نیز مناسب می باشد و با استفاده از آن موتورهای جستجوگر می توانند به سادگی مسیر خود را در وب سایت شما بیابند و مطالب شما را کراول کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *